pátek 15. července 2016

Lipenský S.U.P. marathon

Motto letošního nejdelšího stand up paddle závodu v ČR "Vedro, zima, protivítr, velké vlny. Pokud umíš počítat, počítej se vším!" se naplnilo bezezbytku. Ranní deštík a zataženo vystřídalo ostré sluníčko a také větrné podmínky se často měnily. Především v úseku před Dolní Vltavicí se jezdci museli potýkat se silným bočním větrem a vlnami, které unášeli z optimální trasy do zátoky. V průběhu došlo i na krásný downwind, kdy foukalo do zad.



Na start závodu ELITE (33 km Nová Pec - Lipno nad Vltavou) se postavilo osm závodníků a závodu FITNESS (15 km Dolní Vltavice - Lipno nad Vltavou) celkem 14 pádlerů a pádlerek. Absolutní Vítěz long distance závodu ELITE, Antonín Haleš, zvlád přejet vodní nádrž v čase 3 hodiny 21 minut. Čtyři minuty po něm dojel Tomáš Albey Vaněček a jako třetí Patrik Hrdina (3:33). Kompletní výsledky závodu rozepsané podle kategorií zde.


Zatímco v závodě ELITE naprostá většina borců (bohužel opravdu jen borců) vsadilo na pevné závodní plováky. My jsme v rámci závodu ELITE otestovali kvalitní závodní plovák Brunotti Rocket 12'6''. Board má vynikající shape nezvyklý u nafukovacích paddleboardů a nízkou váhu. Kromě nás si závod na nafukovacím plováku střihl také starosta Lipna nad Vltavou.


V lipenské maríně pak proběhlo grandiózní vyhlášení výsledků v rámci sportovního festivalu. Lipenský SUP Marathon má rozhodně velký potenciál do budoucna. První ročník byl po organizační stránce zajištěn perfektně a mohl by se tak stát tradičním prestižním závodem.

Žádné komentáře:

Okomentovat